Info Zonen:

Vanliga frågor & svar

VARFÖR SKA JAG TRÄNA I REEBOK FUNCTIONAL ZONE?

Välkommen till oss om du vill få bättre kondition, bättre uthållighet och bättre styrka. Du kommer också få en mer flexibel kropp eftersom du tränar kondition, smidighet och styrka samtidigt. Andra fördelar är att du blir bättre på att koordinera din kropp eftersom träningen är bred och lär din kropps olika delar att arbeta bättre tillsammans. Din smidighet blir bättre eftersom träningen ökar rörligheten i dina muskler, senor och ledband. Din balans kommer att blir bättre eftersom du tränar styrka och smidighet samtidigt.

ÄR INTE DENNA TYP AV TRÄNING BARA EN MASSA TUNGA VIKTER SOM  SLÄNGS RUNT I ETT HYSTERISKT TEMPO?

Det är en vanlig missuppfattning men vi arbetar med ständigt varierad funktionell träning utförd under relativt hög intensitet. Variationen är viktig, det ena passet lyfter du nära din maxstyrka, några enstaka repetitioner, medan du en annan gång kör uthållighetsstyrka under lång tid med kroppsvikt och en annan gång uteslutande konditionsträning.

VAD SKILJER EN BOX FRÅN ETT VANLIGT GYM?

Vår Zone, även kallad “box” innehåller fria vikter och redskap för att kunna utöva funktionell styrka med utgångspunkt i naturliga rörelser där hela kroppen aktiveras. Skivstång, kettlebells, medicinboll, räcken, gymnastikringar, hopplådor, klätterrep och hopprep är några av alla redskap som finns. Vår Zone och är också inredd för att skapa träningsenergi och teamkänsla. Det vanliga gymmet har oftast, ur ett traditionellt perspektiv, större fokus på styrketränings-, plate-loaded-, drag- och konditionsmaskiner

MÅSTE JAG VARA MEDLEM PÅ TC FÖR ATT TRÄNA I BOXEN?

Boxen är en egen enhet och det är endast medlemmar med Zone-behörighet som har tillgång. Fördelen med att boxen är “powered by TC”, är att du får tillgång till TC´s hela träningsutbud på köpet.

NÄR HAR REEBOK FUNCTIONAL ZONE ÖPPET?

Du som har tecknat ett Zone-medlemskap har tillgång till Zonen mellan kl.05.00 och 23.00 alla dagar året runt.

VAD BETYDER OPEN ZONE?

När du har ett Zone-medlemskap har du tillgång till alla teamträningspass och till Open Zone, d.v.s träning på egen hand.  För bästa möjliga effekt av din träning rekommenderar vi dig att du tränar på våra teamträningspass. Du kan träna på egen hand i Open Zone, dock är tiderna begränsade och teamträningar har företräde.

KAN JAG KOMMA HELT OTRÄNAD?

Ja, alla våra teamträningar leds av en utbildad coach. Coachen instruerar noggrant varje rörelse som ska genomföras under passet, för att minimera skador och maximera effekt. Vi anpassar övningarna utifrån varje deltagares nivå. Ett team består av en mindre grupp vilket innebär att coachen har mer tid till varje medlem.

ÄR DET SÅ TUFFT SÅ ATT INGEN NORMAL MÄNNISKA KLARAR AV DET?

Alla klarar av det! Vi utgår från din egna förmåga! I varje övning kan du anpassa svårighetsgraden, antingen genom att man gör fler eller färre repetitioner eller att man gör lättare eller svårare varianter av övningen.

ÄR TEAMTRÄNINGEN KOMPLETT?

Ja, men eftersom vår teamträning är kort och intensiv rekommenderar vi att du värmer upp innan träningen startar. Kort uppvärmning ingår i teamträningen men när du värmer upp innan träningen ger du din kropp större möjlighet att få ut max av träningen, samt att du minskar skaderisken. Efter träningen rekommenderar vi dig  rörlighetsträning och stretch utifrån eget behov.

ERBJUDER NI PERSONLIG TRÄNING?

Absolut! Vi har utbildade personliga tränare, kostrådgivare och hälsocoacher. Prata med oss i receptionen eller skicka mail till info@traningscentret.se

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL ETT PASS?

Egentligen bara dig själv. Och såklart träningskläder, inomhusskor och en vattenflaska!

HUR BLIR JAG MEDLEM?

Du kommer att kunna köpa medlemskap via vår hemsida, www.traningscentret.se. Vill du teckna ditt medlemskap på plats så hjälper vi dig under våra bemannade öppettider som är måndag-torsdag kl. 17.00 till 20.00.

ÄR REEBOK FUNCTIONAL ZONE LJUNGBY EN KEDJA?

Nej, vår Zone är en egen enhet, och ingår inte i någon kedja. Det är ovanligt att träningsboxar likt denna även erbjuder gym och gruppträning. Eftersom vår Zone är  ”Powered by TC”, innebär det att du som medlem drar nytta av TCs övriga utbud. Ett starkt mervärde för alla våra medlemmar!

JAG VILL TÄVLA, FINNS DET MÖJLIGHETEN?

Ja, vi har en förening som är knuten till ett förbund som möjliggör tävlingslicens! Förbundets mål är att göra Funktionell Fitness till en världsomspännande idrottsrörelse. Tävlingslicensen ger dig rätt att delta i kvalet till SM, och därigenom försöka ta sig till SM och genom eventuell landslagsuttagning till EM, VM och andra internationella tävlingar som representant för Sverige. Våra Coacher ger dig mer information!

HUR MYCKET KOSTAR DET?

Prisbilden i närliggande städer såsom Alvesta, Halmstad, Växjö och Värnamo ligger på i genomsnitt 599 kr/mån. Vår Zone är utrustad i toppklass och vi vet att Ljungby är redo för denna miljonsatsning! Eftersom Reebok Functional Zone är powered by TC så får du som medlem TC´s gym och gruppträning på köpet! Vi har priser fr 369 kr/mån.  

HAR NI BARNPASSNING?

Nej, det har vi inte. Barnen får gärna sitta i vår lounge, ta med underhållning. Barn får inte vistas i träningslokal då risk för skador är för stor. Förälder ansvarar för sitt/sina barn.

KAN HELA FAMILJEN TRÄNA TILLSAMMANS?

Vi har 15 års gräns i vår Zone. Lägsta ålder för att träna på TC är 13 år och mellan 13-15 år tränar ungdomar tillsammans med målsman. För att själv teckna medlemskap ska man vara 15 år gammal, alla köp under 18 år sker med målsmans samtycke. Ungdomskortet kan tecknas och betalas direkt i receptionen från 15 års ålder. Vi har familjekort, kontakta receptionen för mer information, mån-tors 17-20.

VAR PARKERAR JAG BILEN?

Det går bra att parkera bilen mittemot anläggningen eller på parkeringen tvärsöver gatan, mellan Lidl och anläggningen. Glöm inte parkeringsskiva! Cykelparkering finns precis utanför entrén.

Reebok_Parallette_Bars_RSRG-10500_s

thumbnail_image012

NKG

Nöjd Kund GarantiNöjd Kund Garanti

Nöjd Kund Garanti

Vår Nöjd Kund Garanti på 21 dagar gör det helt riskfritt för dig att teckna medlemskap hos oss! Välkommen!